Kratzl Gábor

basszusgitár

alias Krajcár Gabi

Tartózkodási helye jelenleg ismeretlen, bujkál, mivel több apasági – sőt, egy anyasági! – per folyik ellene. A zenekari próbákon csak hologramja van jelen, alakját koncerteken hátulról vetítik a színpadra. (Róla szól a sláger: „Nem az, csak hasonlít”) Négyhúrú lantját külváros szerte mítosz övezi, stilizált formában graffitiken bukkan elő, és újabban a benzinkutaknál felfújható Kratzl-figurák kaphatóak. Egy szabadba kitett korsó barna sör és tányér pacalpörkölt környezetében az ún. Kratzl-villanások meglehetősen gyakoriak.

Egy gimnáziumi évnyitón egymás mellé keveredtek Sziládi Istvánnal. Hölgyismerőseik rajongása kisebb és nagyobb jelentőségű rocksztárok iránt kiváltotta azt az ellenállhatatlan vágyat, hogy zenekart alapítsanak. Ez volt a Jobb szem színes látóterei. A név a gimnáziumi biológia albumból jött, ahonnan az akkor divatos kitűzők méretével megegyező ábrát lehetett kivágni a zenekar nevével. Praktikus megoldásnak gondolták, kevesebb a nyomdaköltség.
Ezt követte a Boann zenekar, melynél a név jelentése több évi együttműködés során sem lett világos. Itt már együtt zenélt a Puhítóban ütőhangszereken játszó Krunovszky Gáborral, aki ebben a felállásban vibrafonnal szerepelt.
A Boann után a belőle megalakult Andersen következett, melynek végét első körben az énekes, David Bornstein elutazása, majd később halála okozta.
Jött pár év szünet kisebb megszakításokkal, majd a Puhító.
A mai napig sem szereti, ha a többiek túlzottan beleszólnak a basszustémákba, bár a koncerteken pár sör után maga is hajlik az egyszerűbb megoldásokra. Persze akkor már néha késő.

 

vissza >

iwiw YouTube facebook myspace