Az együttes / The band

A Puhító a metálszamba egyetlen jelenlegi hazai képviselője. Ha még nem hallottál róla, töltsd le a számokat az oldalról.


Puhító is a band from Budapest, Hungary and it is the only representative of the metal samba style. Listen to it and download the songs!




Dorogi László: dob

Horváth Bence: szaxofon

Csepregi Győző: trombita

Fehérváry Lilla: ének

Kratzl Gábor: basszusgitár

Krunovszky Gábor: ütőhangszerek

Keszler Balázs: gitár



Members:



László Dorogi – drums

Lilla Fehérváry – vocal

Győző Csepregi: trumpet

Bence Horváth - saxophone

Gábor Kratzl – bass

Gábor Krunovszky – percussion

Balázs Keszler – guitar

 A Puhító zenekar jelenlegi formájában 2005 tavaszán jött létre. Tagjai a budapesti underground ismert és kevésbé ismert zenekaraiban munkálkodtak korábban, miközben ettől függetlenül egy baráti társaságba tartoztak. A teljesség nélkül csak pár zenekar neve, ahol közreműködtek: Boann, Andersen, Szüreti Veszedelem, Paparazzi, Wei-Wu-Wei, Kreol Sikoly, TV Torreador, Ablak Zsiráf stb.

A régi ismeretség révén jött az ötlet egy saját zenekar létrehozására, mely ötvözi az elődzenekarok világát, és egy új hangzás létrehozását tűzte ki célul. A fő irányzat egy latin ritmusokon alapuló, de nem a konkrét latin zenei hangzást megidéző zenei világ, melyben felfedezhető a tagok zenei irányultsága. Így a rock, a különböző népzenék, a ska és még sok más stílus hangulata ötvöződik izgalmas elegybe.
Igen fontos - bár manapság nem túl népszerű - kikötés is szerepel a zenekar ars poetikájában: lehetőleg csak saját zene, magyar szövegekkel. Ha esetleg mégis – úgymond - más tollához nyúlnak, akkor az legyen valóban feldolgozás. Hosszú, de tartalmas és izgalmas próbaidőszak után sor került első koncertjükre az After Music Pub nevű budapesti szórakozóhelyen, majd számos izgalmas és sikeres koncertet adtak több fővárosi klubban, valamint felléptek a 2008-as Mediawave fesztivált kisérő Tát-i fesztiválon. Állandó fellépői a rendszeresen megrendezésre kerülő bakonycsernyei B.E.B.A.SZ fesztiválnak. Néhány koncert helyszín, ahol felléptek: Bem mozi, After Music Pub, Moszkvics klub, Jelen, Fészek, Írók Háza, Gödör, Cöxpont, Corvin tető a P.U.F előzenekaraként, Dűrer kert, Lompos Farkas Pub, Pótkulcs, ELTE könyvtárklub, stb. A zenekar jelen pillanatban is több koncert szervezésén fáradozik melyek a közeljövőben realizálódnak.

2007 decemberében készült el a Bakery stúdióban első négy számos kislemezük, és 2009 végén jelent meg saját kiadásban a 10 számot tartalmazó első teljes CD.
2009 tavaszán Cs. Nagy Sándor rendező és Kohut Péter vágó segítségével készült egy videó, mely megtekinthető a Youtube oldalán.
A zenekar további célja minél több koncert, hogy minél többet jusson el a közönséghez zenéjük, bárhol szívesen fellépnek, ahová meghívást kapnak. Nyilvánvaló cél, különböző fesztiválokon való szereplés is.

vissza >

iwiw YouTube facebook myspace